Léto Zima
CZ

Česky Anglicky Německy Polsky

Světový pohár v běhu na lyžích Szklarska Poreba – Jakuszyce 17. a 18.2.2012

Světový pohár v běhu na lyžích Szklarska Poreba – Jakuszyce 17. a 18.2.2012 Zveme všechny příznivce běžeckého lyžování na závody světového poháru do Jakuszyc které se nachází jen 5 km od Harrachova

Zatímco Harrachov již má konání závodů Světového poháru ve skocích na lyžích za sebou, tak sousední polská Szklarska Poreba se horečně připravuje na únorové uspořádání podniku, při kterém se představí nejlepší běžečtí lyžaři naší planety.

Oblíbený lyžařský areál v Jakušicích, který je od centra Harrachova vzdálen jen necelých 5 km, bude poprvé ve své historii hostit závody Světového poháru v běhu na lyžích, a to ve dnech 17. a 18.2.2012. Dostaveníčko si zde dají nejlepší běžkaři současného lyžařského světa. Před jistě početným domácím publikem určitě bude chtít triumfovat polská hvězda Justina Kowalczyk a téměř domácí prostředí by tu mohl mít i český Lukáš Bauer. Oba jmenovaní závodníci lyžařské tratě v Jakušicích v minulosti často využívali ke své tréninkové přípravě.

Jakušický stadion je z Harrachova velmi dobře přístupný veřejnou dopravou. Jednak vlakem, jehož dráha a zastávka je přímo v jeho sousedství. Zde však přidáváme upozornění, že v době konání závodů (17.-18.2012) v čase 13:04 a 16.15 hod budou vlaky mezi nádražím Harrachov a stanicí Jakuszyce nahrazeny autobusovou dopravou!

Do Jakušic také o této zimní sezoně zajíždí i skibus financovaný Sdružením pro rozvoj cestovního ruchu v Harrachově. V době konání závodů nebudou v Jakušicích pro diváky k dispozici tamní parkoviště. Parkovat nebude možné ani krajnicích mezinárodní silnice mezi Jakušicemi a státní hranicí! Návštěvníci na české straně mohou zaparkovat na centrálním parkovišti v Harrachově (odkud budou pro držitele zakoupených vstupenek k dispozici autobusy kyvadlové dopravy ke stadionu) a na krajnici obchvatu města. 

První kyvadlový autobus ve dnech 17.-18.2.2012 bude vyjíždět v 10:00 hodin z  harrachovského centrálního parkoviště a dále bude stavět na obchvatu města dle situace (další zastávky nejsou přesně stanoveny). Po naplnění prvního autobusu vyjede další (celkem budou k dispozici 3 busy). Po skončení závodů pojedou opět nazpět do Harrachova, čas v tomto není přesně daný.

Vstupenky vyprodány! Pořadatelé upozorňují, že veškeré vstupenky na všechny závodní dny jsou v předprodeji vyprodány a tudíž již nebudou prodávány na místě konání akce!!!

Program závodů SP v běhu na lyžích Szklarska Poreba – Jakuszyce

16.2.2012 – 12:30 až 16:00 hod. - oficiální trénink

17.2.2012 – 12:30 hod. – Kvalifikace(ženy sprint volně, muži sprint volně)

- 14:30 hod. – Závod - ženy sprint volně, následně muži sprint volně

18.2.2012 – 12:30 hod. – Závod – muži individuálně na 15 km klasicky, následně ženy individuálně na 10 km klasicky

Galerie

Booking.com

  1. Rezervace ubytování online
  2. Nejlepší cena garantována
  3. Nízké ceny – ušetříte peníze!
  4. Žádné rezervační poplatky